Son yıllarda adını gittikçe daha sık duymaya başladığımız bir hastalık olan panik atak sanılandan daha fazla kişiyi etkiliyor. Bir durum karşısında ani olarak gelişen yoğun korku hissi olarak tanımlayabileceğimiz panik atak tabi ki bireylerin hayatını son derece olumsuz yönde etkiliyor ve bu sebeple mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor. Peki, panik atak tedavi edilmezse ne olur? Eğer panik atak tedavi edilir mi diye merak ediyorsanız bu sorunun yanıtlarını yazımızda bulacaksınız.
Panik atağa başka psikolojik hastalıklar eşlik ediyor
Ani gelişen korku ve panik durumu olan panik atağa genellikle depresyon, kalabalık yerlere girme korkusu, sosyal fobi, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı gibi sorunlar eşlik ediyor. Panik atak hastalarının birçoğunda bu saydığımız sorunlardan biri hatta daha fazlası ile de karşılaşılıyor. Bu nedenle panik atak tedavisinde kişide bu bozukluklardan herhangi biri varsa bunun da tedavi edilmesi büyük önem taşıyor.
Sosyal hayattan kopuşa neden oluyor
Panik atak tedavi edilmediği takdirde kişinin çeşitli korkular sebebiyle dışarı çıkmamaya başlaması gibi etkiler ortaya çıkıyor ve bu da sosyal hayattan kopuşa yol açıyor. Sosyal hayattan kopan bireylerin öncelikle iş yaşantıları olumsuz etkileniyor ve bu olumsuzluklar zamanla kişinin tüm hayatını ele geçiriyor.
Mutlaka uzmana başvurmak gerekiyor
Panik atak belirtileri yaşayan kişilerin kesinlikle bir uzmana başvurması ve panik atakla eğer varsa eşlik eden diğer sorunların tedavi edilmesini sağlaması gerekiyor. Aksi takdirde ilerleyen hastalık nedeni ile kişilerin tüm hayatları değişebiliyor ve hastalık ilerledikçe tedavi de zorlaşıyor.