Her yıl binlerce insan hastanelerin acil servislerine kalp krizi geçirdikleri, ölecekleri endişesi ile başvuruyor ve bu kişilerin arasında azımsanamayacak kadarının aslında yaşadıkları belirtilere neden olabilecek herhangi bir fiziksel sorunu olmadığı belirleniyor. Peki, bu kişileri acil servise götüren ne? Tabi ki panik atak. Kişilere kalp krizi geçirdikleri endişesi, boğulacakmış hissi, ölüm ya da çıldırma korkusu yaşatan panik atak başta kadınlar olmak üzere herkesi etkileyebiliyor ve tedavi edilmediği takdirde kişilerin hayatlarını neredeyse tamamen ele geçirebilme riski bulunuyor.
Aslında bu cümlemiz ile panik atak ömür boyu sürer mi sorusunun da yanıtını vermiş oluyoruz; panik atak tedavi edilebilen bir bozukluk ve tedavi edildiği takdirde tabi ki ömür boyu sürmüyor. Yani, eğer panik atak sorunu yaşıyorsanız bu sorunun hayatınız boyunca süreceğini düşünmemelisiniz.
Panik atak tedavisi için doğru teşhis son derece önemlidir
Her hastalıkta olduğu gibi panik atak tedavisinde de öncelikle hastalığın kesin olarak teşhis edilmesi gerekir. Bunun için panik atak olduğundan şüphelenen kişilerin mutlaka konunun uzmanı olan hekimlere başvurarak öncelikle hastalıklarının kesin olarak teşhis edilmesini sağlamaları gerekiyor.
Panik Atak için farklı tedavi yöntemlerinden faydalanabilmek mümkün
Tıbbi olarak panik atak ilaç tedavisi ile bilişsel davranış terapisi yöntemlerinin düzenli şekilde birlikte uygulanması olarak uygulanıyor. Elbette kişinin durumuna göre doktorlar bu tedavilerden yalnızca birini uygulamayı da tercih edebiliyor.
Bitkisel yöntemler de var
Panik atak tedavisi için bazı bitkisel yöntemlerden de faydalanılabiliyor. Özellikle teskin edici olarak bilinen papatya, kediotu gibi bazı bitkiler ile bu hastalığın şiddetini ve nöbetlerin sıklığını azaltabilmenin mümkün olduğu biliniyor.
Telkinin gücü
Panik atak beynin yanlış sinyal vermesi sonucu şekilleniyor demek pek de yanlış olmaz, dolayısıyla beynin verdiği yanlış tehlike sinyallerine karşı kişinin kendini telkin etmesi de oldukça etkili yöntemlerden biri.