Özellikle şehirli insanları çok etkileyen hastalıklardan biri olan panik atak toplum arasında sanılandan çok daha yaygın ve hayatın neredeyse tümü ciddi anlamda olumsuz etkileyen bu sorunun altında farklı etkenler yattığı gibi kişilerin panik atak nöbetlerini de farklı etkenler tetikleyebiliyor. Yoğun biçimde endişe, korku gibi hisler yaşatan panik atak kimi zaman kişinin ölecek gibi hissetmesine de neden olabiliyor ve bu da tabi ki oldukça rahatsız edici bir durum.
Panik atağa genellikle başka sorunlar eşlik ediyor
Panik atak kısaca kaygı bozukluğu olarak tanımlanıyor ve bu bozukluğu yaşayan bireylerin hemen hemen hepsinde başka psikolojik sorunlarla da karşılaşılıyor. Panik atak hastalarında agorafobi yani kalabalık korkusu, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı gibi çok sayıda fobi ve sorun görülebiliyor. Ayrıca panik atak hastalarında intihar oranı da oldukça yüksek. Tüm bunlar panik atağın mutlaka teşhis ve tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğu anlamına geliyor.
Her hastanın iyileşme süreci farklı
Panik atak ne kadar sürede tedavi edilir sorusuna kesin bir yanıt verebilmek elbette ki mümkün değil zira bu sorun herkeste farklı belirtilere neden olabildiği gibi her hastanın tedavi süreci de farklılık gösterebiliyor. Ayrıca panik atakla birlikte seyreden diğer ruhsal sorunların varlığı da tedavi şekli ve süresi konusunda belirleyici rol oynuyor. Kısacası panik atak tedavisi için kesin bir süreden bahsedebilmek mümkün değil.