Bu yazıda sizlere Green Card başvuru nasıl yapılır? sorusunun yanıtını ana hatları ile vereceğiz. Şimdi dilerseniz adım adım başlayalım:
Amerika Green Card başvurusu her yıl Ekim – Kasım aylarında Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Göçmenlik Bürosu’nun resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapılır.
Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır?
Sisteme yalnızca 1 kere giriş izni vardır. Bu sebepten ötürü Green Card başvuru formu bir kerede doldurup tamamlanmalıdır. Aksi halde yeniden düzenlenme şansı mevcut değildir. Formda en ufak bir eksik ve/veya hatalı-yalan bilgi olmamalıdır. Form elbette İngilizce olarak doldurulmalıdır.
Peki, ama form üzerinde hangi bilgiler isteniyor derseniz onun da yanıtı aşağıda yazılı olduğu biçimdedir:
- Adı soyadı
- Doğum tarihi
- Doğulan şehir
- Doğulan ülke
- Cinsiyet
- Dv programına uygun bir ülke olduğunu gösteren kısım ( burada Türkiye olduğu için işaretleme yapılır)
- Güncel biyometrik fotoğraf
- Adres
- Telefon numarası
- E-posta adresi
- Kişinin eğitim durumu
- Medeni durumu
- Çocuk varsa sayısı. Burada da tüm çocuklara dair bu ülkeye gidecek olsun ya da olmasın bilgileri tam olarak girilmelidir.
Amerika Birleşik Devletleri Green Card başvuru formunda dolması gereken kısımlar bunlardır. Başvuru sonrasında başvuru yapan kişiye bir başvuru numarası verilir. Bu numara sonuç açıklanana kadar saklanmalıdır. Green Card için yapılan başvuru olumsuz olduğunda, yeniden başvuru yapılsa bile olumlu yanıt alınamaz.
Green Card Başvurusu Çekiliş Sonuçları
Green Card çekiliş sonuçları başvuru yapıldıktan 6 ay sonra Mayıs- Eylül ayı arasında yine Göçmenlik Bürosu’nun resmi internet sitesi olan dvlottery.state.gov dan açıklanır. Sitede başvuru sırasında verilen onay numarasını girilerek başvuru sonucunuzu öğrenilebilir. Çekilişin sonucu sadece bu biçimde öğrenilmektedir. Başka bir yöntem yoktur.
Eğer sonuç olumlu ise sırada istenen evrakların hazırlanması ve Amerika yolculuğunun başlaması vardır. Bu noktada da son derece titiz bir biçimde hareket etmek ve en ufak bir hataya yer vermemek gerekir.
Ayrıca Green Card çekilişini kazananlara bir süre sonra Amerika Birleşik Devletleri ilgili kurumları tarafından başvuruda belirtilen adrese içinde resmi evrakların olduğu bir zarf yollanır.
Bu zarf içerisinde hazırlanması gerekli olan evrakların yani Adli Sicil Kaydı, Tam Vukuatlı bir biçimde Nüfus Kayıt Örneği, biyometrik fotoğraf ve Banka Hesap Özeti vb. bir liste de vardır. Tüm bunlara ilaveten vize görüşmesine gidilecek tarih de bu zarfta gönderilen belgeler içinde mevcuttur.
Vize görüşmesine gidilip onaylanması halinde 6 ay içinde Amerika Birleşik Devletlerine giriş yapılması gerekir.
Green Card başvuru süreci bu şekildedir. Green Card almanın birçok avantajı vardır. Bunlar arasında devlet üniversitelerin çocukların yüzde seksene kadar burslu olması, sürücü belgesi alma gibi durumlar da vardır.