Elfida sözleri ile dinleyicilerinin beğenisini toplamış etkileyici bir şarkıdır. Haluk Levent’e ait olan bu şarkı, en çok dinlenen şarkılar arasındadır. Hikayesi oldukça duygusal olan bu şarkı hakkında derlediğimiz tüm bilgilere göz atabilirsiniz.
Haluk Levent’in 4 yaşındaki kanser bir kız için yazmış olduğunu söylediği şarkısı Elfida, oldukça yoğun bir ilgi görmüştür. Dillerden düşmeyen şarkı üzerine iyi kötü birçok yorum yapılmıştır. Haluk Levent ise tüm söylenenlere karşı kendi sosyal medya hesapları üzerinden Elfida’nın hem hikayesini hem de yazılış amacını herkese duyurmuştur.
Bizlerde sizin için şarkıyı bir kez daha hatırlamanız adına sözleriyle paylaşıyor, ardından şarkının sözlerinin neden yazıldığını anlamanız için Haluk Levent’in kaleminden dökülen hikâyeyi aktarıyoruz.
Elfida Şarkı Sözleri
“Elfida bir belalı başımsın, Elfida beni fark etme sakın” diyen Haluk Levet’in sevilen şarkılarından Elfida’nın sözlerini sizlerle paylaşıyoruz. İşte Yüreklere dokunan hikayesi ile herkesi derinden etkileyen Elfida şarkı sözleri;
Yüzün geçmişten kalan
Aşka tarif yazdıran
Bir alaturka hüzün
Yüzün kıyıma vuran
Anne karnı huzur
Çocukluğumun sesi
Senden bana
Şimdi zamanı sızdıran
Şımartılmamış aşkın
Sessizliğe yakın
Kim bilir kaç yüzyıldır
Sarılmamış kolların
Sisliydi kirpiklerin
Ve gözlerin yağmurlu
Yorulmuşsun
Hakkını almış yılların
Elfida
Bir belalı başımsın
Elfida
Beni fark etme sakın
Omzumda iz bırakma yüküm dünyaya yakın
Elfida
Hep aklımda kalacaksın
Elfida
Sen eski bir şarkısın
Elfida
Beni farketme sakın
Omzumda iz bırakma yüküm dünyaya yakın
Elfida
Hep aklımda kalacaksın
Yüreklere dokunan ve sevilen şarkı Elfida söz ve müziği ile;
Elfida Şarkısının Hikayesi Nasıl Başlıyor?
Akıllara kazınan şarkıların genellikle yüreklere dokunan bir hikayesi oluyor. İşte Elfida da onlardan bir tanesi. Ünlü şarkısı Haluk Levent, bu şarkıyı ciddi bir hastalığa yakalanmış talihsiz Beyza için yazmıştır. Elfida sözleri içerisine ilham veren 8 yaşında hayata gözlerini yuman Beyza’nın hikayesi işte şu şekildedir;
Şarkıda Elfida ismi ile geçen kızın asıl ismi Beyzanurdur. Elfida ismi sonradan verilmiştir. Haluk levent bu kızcağız 4 yaşında iken onunla tanışmıştır. Beyzanur’un babası Murat Çelik emekçi bir adamdır. Haluk Levent, Beyzanur’un amansız hastalığı ile mücadele ettiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne giderek doktorlarla görüşme sağlamıştır. Detayları çok fazla anlatmasa da çok uğraşıp çaba gösterdiğini söylemiştir. Haluk Levent doktorların odasında iken doktorlardan birisi ona kızı gözden çıkarmaları gerektiğini belirtmiştir. Haluk Levent’in o sırada yanında olan müzisyen arkadaşı Emrah Aydoğdu ise, ona gözden çıkarılan kadının Osmanlıca’da Elfida anlamına geldiğini söylemiştir. Anlam birebir uymasa da kavram olarak tam da üstüne bastığını fark etmişlerdir. Sarılıp ağlaşarak Elfida şarkısı sözleri içeriğini oluşturan hikâyeyi burada başlatmışlardır.
Haluk Leventten Elfida’nın Yazılış Hikayesi
Ünlü şarkıcı Elfi̇da sözleri ile ne ifade etmek istediğini, nelere değinmek istediğini, sözlerinde ne anlamlar yüklü olduğunu şarkının yazılış hikayesinde belirtmiştir. Elfida sözleri ile dikkat çeken şarkının yazılış hikayesi;
Gerçekten Beyzanur’u çok seviyordum. Ve oturdum şarkıyı yazdım. Sevgili Emrah Aydoğdu da elinden geleni yaptı. Ömer Faruk Güney’in müziği vardı. Sözleri de düzenledik. Beyzanur’un son günlerinde ona şarkı söylüyordum. Ama o şarkıda geçenin kendisi olduğunu bilmiyordu. Şarkı da geçen kişiyi gerçek bir Elfida olarak biliyordu. Neticesinde küçük bir kız çocuğuydu. Daha 8 yaşındaydı. O dönem de şirketlerim batmış, sözlerdeki “Omzumda iz bırakma, yüküm dünyaya yakın” şunu ifade etmek içindi. Ben zaten dünyalar kadar batmışım sıkıntılarım var, Beyzacığım lütfen bari sen gitme demek içindi. O sözlerdeki ‘yüzyıllardır sarılmamış kolların’ cümlesi ise anne ve babasının gece gündüz başında tuttuğu nöbetler içindi. Beyzanur’un kırılganlığından, hasta yatağından dolayı sarılamıyorlardı. Gerçekten sarılabildiklerini görmedim.
Şarkıda ki ‘Sisliydi kirpiklerin ve gözlerin yağmurlu’ sözleri ise Beyzanur’un hayata tutunmaya çalışan yağmurlu gözleri içindi.
O dönemlerde hastane personeline Bakırköy’de bir konser verdim. Beyzanur’a iyi baksınlar diye onların gecesine katıldım. İşte o gece evden başka bir yere kaldırılan Beyzanur vefat etti. Ardından anne ve babasından rica ettim. Lütfen bir çocuk daha yapın dedim. Aradan bir yıl geçti beni aradılar. Haluk Abi bir kız çocuğumuz oluyor. ‘Adını Elfida koyun’ dedim ve kızları oldu. Adı Elfida. Şu an o Elfida büyüdü ve bir okulda okuyor. Ablasının ismini taşıyor. Bu şarkıyı o dönemlerde söylerken birçok kişi söyledi. Ben bu şarkıyı ticari amaçla kullanmak ve vermek istemedim ve vermedim de.
Bu başka bir şeydi. Bir Akdeniz Akşamları faciası daha yaşamak istemiyordum. Biliyorsunuz Akdeniz Akşamları muazzam bir şarkıdır aslında. O dönemin bir öyküsüdür ama herkes okuya okuya artık içimizden gelmeyecek hale geldi. Elfida’nın öyle olmasını istemiyordum o çok özel bir şarkıydı ama ben yurtdışındayken benim bilgim dahilinde olmadan Ankara’dan bir müzisyene verilmiş şarkı.
Çok üzüldüm ve kızdım. Ailesi beni aradı, çok özür diledim. Vermeme kararı aldık şarkıyı. Burada ailesinin de çok mücadelesi oldu Beyzanur ile ilgili ve tekrar hayata döndürülmesiyle ilgili. Onların acılarını hep paylaşmaya çalıştım. Kısacası Elfida’nın öyküsü bu. Başka hiçbir öyküsü yok. Net, düz, sade…