Abi Nasıl Yazılır? TDK Ya Göre Abi mi Ağabey mi? Kelime Hakkında En Doğru Bilgiler

Abi nasıl yazılır? (TDK ya göre) diye merak edenlerin yazımızın bundan sonra olan bölümünü itina ile okumaları gerekir. Türkçe dünyanın en eski dillerinden bir tanesidir. Farklı kültürler ile sürekli iletişim halinde de olan bir toplum olarak farklı dillerden giren sözcüklerin de sayısı azımsanmayacak kadar çoktur.

Bunun yanı sıra bir de Türk dilinde kimi sözcükler geçen yıllar içinde kimi zaman kısaltmaya uğramış kimi zaman da bir tür deformasyona uğramıştır. İşte bu tür sözcüklere verilebilecek en güzel örnek ise halk arasında kısaca abi denilen sözcüktür.

Abi mi Ağabey mi doğru yazılışı doğru kullanımı

Abi bilindiği gibi kız ya da erkek fark etmeksizin bireyin kendisinden büyük olan erkek kardeşi için söylenen bir sözcüktür. Oysa Türk dilinde tam olarak halk arasında söylendiği gibi olan bir abi sözcüğü yoktur. İşte bu noktada Türk dilini bozmandan abi kelimesinin yazılışı hakkında detaylara ineceğiz.

Türk Dil Kurumuna Göre Abi Nasıl Yazılır?

Abi sözcüğünün Türk Dil Kurumuna göre tam karşılığı ağabey biçimindedir. Sözcüğün tam ifade ediliş biçimi de doğru bir biçimde böyledir. Ağbi, abi gibi sözcükler doğru bir söyleme biçimi değildir. Yazım ve söyleniş hatası içerir.

Tüm diğer dillerde olduğu Türkçe dilini de en doğru biçimde kullanmak gerekir. Bu durum hem konuşma hem de yazma için geçerlidir. Dil bir toplumun en önemli olgularından bir tanesidir. O yüzden doğru kullanımı için kelimenin bir biçimde kullanmak önem arz eder.

Abi Kelimesinin Doğru Yazılışı Nasıldır?

Şimdi dilerseniz abi kelimesinin doğru yazılışı nasıldır kavramak için bir yanlış bir de doğru örnek verelim. Böylece konu çok daha iyi anlaşılacaktır.

Önce yanlış kullanımı

  • Ankara’dan abim gelmiş evde bir bayram havası (Meşhur şarkıdan alıntı)

Şimdi de bu şarkının bu dizesinin doğru ifade ediş biçimi

Abi kelimesinin doğru yazılışı
  • Ankara’dan ağabeyim gelmiş evde bir bayram havası

Kısaca ağabey nasıl yazılır tdk’ya göre konusunda verilebilecek bilgiler bunlardır. Son olarak şunu da ifade etmek gerekir. Her ne kadar MS Word gibi yazım araçları abi yazdığınızda hata vermese de doğru yazımı ve kullanış biçimi olmadığından yanılmamak gerekir.

Herhangi bir dilin deforme edilmesi sonuçta uzun vadede her anlamda geri dönülmez sonuçlar da doğurabilir. Kelimelerin doğru kullanımı önem arz etmektedir. Bunu da göz ardı etmemek gerekir.

İçeriği Sevdiklerinizle Paylaşın!

Yorum yapın