İsmi Azam Duası Nasıl Yapılır? Duaların Kabulü İçin En Etkili Dua

İsmi Azam duası nasıl yapılır? sorusunun yanıtını verdiğimiz bu yazı öncesinde İsmi Azam duası hakkında vermemiz gereken bilgiler bulunuyor.  Bu bilgiler doğrultusunda İsmi Azam duasını okumak bilinçsiz bir biçimde okumaktan çok daha faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

İsmi Azam Duası Nasıl Yapılır Okuma Adabı Nedir?

Şimdi artık İsmi Azam duası nasıl yapılır onun yanıtını en anlaşılır bir biçimde verelim. İsmi Rahman duası olarak da bilinen İsmi Azam duasını okumak için öncelik olarak abdest alınması gerekir. Bunun akabinde kıbleye doğru yönelip 3’er kez Fatiha ve İhlas suresi, bir kez de Ayetel Kürsi okunmalıdır. Akabinde de son olarak Esmaü’l Hüsna’dan alınan 5 tane isim ile terkip edilerek İsmi Azam duası tamamlanır.

Görüldüğü gibi İsmi Azam duası okunması son derece kolaydır. Dua okunur iken sessiz ve sakin bir yerde olmak gerekir.

İsmi Azam duasının din insanları özellikle Cuma günleri okunmasında büyük bir fayda buluyor. Diğer tüm dualar gibi bu duanın da kendi içinde son derece önemli faziletleri yer alıyor. Özellikle okunma zamanı olarak ise gece yarısı ile imsak arasında okunmasını ve bu zaman diliminde okunduğu zaman çok daha faydalı olacağını net bir biçimde ifade ediyorlar.

İsmi Azam duası düzenli olarak adabına uygun okunduğu zaman sadece dualar kabul olmuyor aynı zamanda kişi düşmanlarına karşı da korunmuş oluyor. Bunun yanı sıra düzenli olarak okunduğu zaman kişi çok daha kolay bir biçimde istemlerine ulaşıyor.

İsmi Azam Duası Okunuşu

İsmi azam duası okunuşu konusunda Arapça okumayı bilmeyenler için aşağıda yazılışı Türkçe olarak yer almaktadır.

ismi azam duası okunuşu

İsmi Azam Duası Arapça Metni

İsmi Azam duası Arapça olarak okumayı bilenler için aşağıda yer alan İsmi Azam Arapça yazılışı ile duayı okuyabilirler.

İsmi azam duası Arapça

İsmi azam duasını aşağıdaki videodan da dinleyebilir ve birlikte okuyabilirsiniz.

İsmi Azam Duası Türkçe Meali

İsmi azam duası Türkçe meali bu şekildedir. Allah’tan başka ilah yoktur. Ancak, Celil ve Cebbar olan O’dur. O’ndan başka ilah yoktur. Ancak bütün kullarının hallerine vakıf olan ve kusurlarını örtbas edendir. Allah’tan başka ilah yoktur. Gece ile gündüzü halk eden O’dur. Allah’tan başka ilah yoktur. Hay ve Kayyum O’dur. Allah’ın rahmeti mahlukatının en hayırlısı olan Muhammedin al ve ashabının ve hepsinin üzerine olsun. Şehadet ederim ki Sen hem Rabbimiz ve hem de Halikimizsin. Allah’ım, beni mağfiret eyle, ey Allah, ey Allah, ey Allah Rahmetinle beni yarlığa Zira, Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin. Tektir, şeriki yoktur, tektir ve birdir. Biz O’na hamdü sena ederiz. Allah’tan başka ilah yoktur. Ancak O vardır, tektir, ortağı yoktur. Tek bir Allah’tır. Biz O’na ibadet ederiz. Allah’tan başka ilah yoktur. Ancak O vardır, tektir ve ortağı yoktur. Tek bir ilahtır. Bizler O’na şükrederiz. Allah’tan başka ilah yoktur. Allah tektir, ortağı yoktur, Muhammed O’nun Resulüdür.

İçeriği Sevdiklerinizle Paylaşın!

Yorum yapın