Cem Adrian Kimdir? Müzikal Yolculuğu ve Eşsiz Sesinin Hikayesini Merak Edenler Buraya

Cem Adrian kimdir? Çok söze gerek yok o muhteşem sesi ile son derece sağlam bir dinleyici kitlesine sahip bir sanatçı. Solo canlı konserler veriyor. Konserlerinde kendi şarkılarını olduğu ünlü türkü ve şarkıları da kendi yorumu ile seslendiriyor. Hatta kimi zaman sözü ve bestesi kendisine ait olan şarkıları da örneğin Kül gibi çok meşhur bir ezgisini de başka bir şekilde yorumlayarak hayranlarına farklı bir deneyim yaşatıyor.

Cem Adrian tarafından yapılan birçok şarkı dizilerde insanların karşısına çıkıyor ve bir anda popüler hale geliyor. Her ne kadar bu kadar popüler olsa da popüler kültüre çok sıcak bakmıyor. Şimdi dilerseniz kendisine biraz daha yakından bakalım.

Cem Adrian'ın Albümü

Cem Adrian Kimdir? Sanat Dünyasında Yeri ve Özellikleri

Gerçek adı Cem Filiz ama sahnede Cem Adrian ismini kullanıyor. Kendisi 30 Kasım 1980 Edirne doğumlu ki kendi kültürünün özelliklerini şarkı yorumlama biçiminde görmek mümkündür.

 Cem Adrian son derece çok yönlü bir birey olup müzisyenliği dışında prodüktör, yazar ve söz yazarı kimlikleri ile öne çıkar.

Yaptığı müziğe baktığımızda orada da birçok yönlülük mevcuttur. Zira caz, blues, akapella alternatif rock, new wave ve elektronika eserlerinde öne çıkar. Şarkılarında tüm bu müzik türlerinin etkisi de görülmektedir. 2003 senesinden bugüne 22 yıldır hayatlarımızda olan sanatçının müzik şirketi ise UJR Productions isimli firmadır.

Kendisi son derece renkli bir karakterdir. Örneğin çok bilinmesi istemese de yaptığı iyiliklerin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Ayrıca hiçbir ödülü kabul etmeyen, insanlardan uzak ve özgürlüğüne son derece düşkün bir sanatçı olarak yoluna devam etmektedir.

Para kazanmak için müziğe başladığını söyleyen Cem Adrian ortaokul yıllarından itibaren müzikle ilgilenmeye başlamış ve Fazıl Say aracılığı ile müzik piyasasında yer almaya başlamıştır.

Cem Adrian hayatı sinema filmi

Edirne 6 yıl yayıncılık yapmış, İstanbul’a gelince ilk işi de falcılık olmuştur. Dolayısı ile her yönü ile son derece farklıdır. Nitekim kimi klipleri çok cesur öğeler de içerir.

Cem Adrian albümü deyince ilk akla gelen eser Kül olmakla birlikte her ne kadar yasak gelse de Sarı Gelin türküsünde ki performansı tek kelime muhteşemdir şarkıcı bu eseri Türkçe ve Ermenice okumaktadır.

İçeriği Sevdiklerinizle Paylaşın!

Yorum yapın