Ekim Ayı Sebze ve Meyveleri Nelerdir Hadi İnceleyelim!

Her ayın kendine göre özellikleri güzellikleri vardır. Nitekim Ekim ayı da sonbaharın ikinci ayıdır. Her ayda ve mevsimde olduğu gibi bu ayda da öne çıkan sebze ve meyveler vardır. Biz de sizlere bu yazıda Ekim ayı sebze ve meyveleri hakkında bilgi vereceğiz.

Başlıca Ekim Ayı Sebze ve Meyveleri

Sağlıklı bir yaşam için Ekim ayında çıkan sebze ve meyvelerin özellikle bu ayda tüketilmesi gerektiğini de bilhassa belirtmek gerekir. Bunun ise birkaç nedeni vardır unlar şunlardır.

  • Mevsiminde tüketilen sebze ve meyveler daha sağlıklıdır.
  • Karbon salınımına olumlu etkisi vardır.
  • Mevsiminde alınan sebze ve meyveler çok daha ekonomiktir.
  • Pazarın ayakta kalması ve tüketicinin korunması için çok önemli bir yaklaşımdır.

Ekim Ayı Sebzeleri Nelerdir?

Önce Ekim ayı sebzeleri içinde öne çıkan sebzelere bir bakalım. Soğan, kıvırcık, lahana, maydanoz, pırasa, dereotu yer elması, kırmızı turp, patlıcan, mantar, havuç, karnabahar marul, patlıcan, nane, roka ve teredir. Ek olarak görselde yer alan sebzelerde bu ayda yetişmektedir.

Ekim ayı sebzeleri

Bu sebzeler de farklı biçimlerde yenilebilirler. Örneğin patlıcanın çok sayıda yemeği yapılabilir. Havuç tek başına yenilebildiği gibi salata olarak da tüketilebilir. Karnabahar haşlanarak yenilebilir ve keza kızartılabilir. Nane salatalara, cacığa konulabilir. Tere balıkların yanında mutlaka çiğ olarak yenilmelidir. Marul ise kısır, çiğ köfte gibi yiyeceklerin yanında ya da tek başına salata olarak rahatlıkla tüketilebilir. Hepsi besin değeri son derece yüksek gıdalardır. Bu ayda ağırlık olarak sebze yemekleri yenilir.

Ekim Ayı Meyveleri Nelerdir?

Şimdi de Ekim ayı meyveleri içinde bu ayın meyveleri neler onlara bakalım: Armut, mandalina, üzüm, mürdüm eriği, incir, muz, elma, nar, portakal, kızılcık ve hünnaptır. Burada bahsi geçen tüm meyvelerinin her birinin ayrı ayrı çok ciddi faydası vardır. Ek olarak görselde yer alan meyvelerde bu ayda yer almaktadır.

Ekim ayı meyveleri

Yukarıda bahsi geçen meyveler çiğ halde iyice yıkanıp yenilebileceği gibi suyu sıkılarak tüketilebilirler. Burada yer alan her bir meyvenin sağlık açısından son derece önemli etkisi vardır. Örneğin muzun sakinleştirici varken, nar son derece güçlü bir antioksidandır. Elma ise A vitamini açısından çok zengindir. Üzümün kan yapıcı etkici vardır. Mandalina tam anlamı ile bir C vitamini deposudur.

Beslenme konusunda bu ay oldukça zengin bir meyve ve sebze çeşitliliğine sahiptir. Ekim ayında tüketilmesi gereken meyve ve sebzeler arasında hangilerini çok seviyorsunuz yorumlarda yazabilirsiniz.

İçeriği Sevdiklerinizle Paylaşın!

Yorum yapın