Doğu’da Gezilecek Yerler İle Anadolu Keşfi Yapın

Doğuda gezilecek yerler arasında en güzel yerleri sizler için derledik. Yüzyıllarca farklı medeniyetlere beşiklik etmiş, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı barışın, dostluğun kardeşliğin coğrafyası olan Anadolu’nun her bir yeri birbirinden güzel ve mutlaka gezilip görülmeyi hak ediyor.

Doğu’da Gezilecek Güzel Yerler

Bunlar içinde Doğu çok daha başka bir yer teşkil ediyor zira henüz dokusunu koruyan, hem doğal, hem tarihi güzelliklerin olduğu son derece özel bozulmamış, kendisine özgü bir yapısı olan çok sayıda yer vardır.

Biz de size bu yazıda bir çok doğu’da gezilecek yer hakkında bilgi vereceğiz.

Doğuda gereken yerlerden ağrı dağı

Ağrı Dağı

Şimdi ilk olarak Doğu Anadolu tam kalbinde olan ülkemizin en büyük dağı olan Ağrı Dağı ile bu yazıya başlamasak olmaz. Ağrı ili ile Iğdır il sınırları arasında kalan dağ her mevsim ayrı bir güzeldir. Mutlaka gezilip görülmesi gerekir.

anadolu keşfi güneydoğu anadolu bölgesi

Van Gölü

Şimdi ikinci sırada kendi deneyimlerimizden yola çıkarak doğu da gezilecek yerler yazımızda World Van Gölü’nü yazmak gerekir. Sıradan bir gölden çok fazla olduğu için detay vermeyelim ve siz gidin görün, kendi deneyimlerinizi yaşayın.

Anadolu bölgesi yaşam ve ziyaret yerleri

İshak Paşa Sarayı

Yazımızın ilk iki başlığı doğal güzellikler oldu ama artık İshak Paşa Sarayı’ndan da bahsetmek gerekir. Bu muhteşem saray yüzlerce yıldır ayakta kalmış, kendisine özel bir mimarisi olan eserdir. Ağrı ili Doğubeyazıt sınırları içindedir. Yüksek bir tepede yer alır. Gezilmesi gereken yerlerden biridir.

Doğuda gezilecek yerler Hazar Gölü

Hazar Gölü

Doğu da gezilecek yerler deyip Elazığ il sınırları içinde olan Hazar Gölü boydan boya uzanır. Etrafında mesire yerleri de olan mavinin tüm tonları ile son derece göz kamaştırıcı olan bir göldür. Güneydoğu anadoluda bölgeye gelenler mutlaka görmeden dönmemelidir.

Doğuda gezilecek yerlerden Harput Kalesi

Harput Kalesi

Elazığ ilinin eski yerleşim yeri olan Harput sınırları içinde olan Harput Kalesi yapılır iken süt kullanıldığı ifade edilir. Kale mimari açıdan da oldukça görkemlidir.

Doğuda gezilecek yerler Ani Antik Kenti

Ani Antik Kenti

Kimi insanlar için antik kentler çok önemlidir zira bir yaşanmışlık taşırlar. Ülkemizin birçok yerinde de antik kent yer alıyor. İşte onlardan bir tanesi de Kars sınırları içinde yer alan Ani Antik Kenti ya da bilinen adı ile Ani Harabeleridir. Harabe olarak tanımlanmasının sebebi ise yıllar içinde son derece yıpranmış olmasıdır. Yine de mutlaka doğu da gezilecek yerler arasındadır.

Doğuda gezilecek yerler Çıldır Gölü

Çıldır Gölü

Kış aylarında Kars’a gidip Çıldır Gölünde kızakla kaymak muhteşem bir deneyimdir. Göl yerli yabancı birçok turistin gözdesi olan yerdir. Anadolu keşfi kapsamında beyazın tüm tonlarını kışın bu gölde rahatlıkla görmek mümkündür.

İçeriği Sevdiklerinizle Paylaşın!

Yorum yapın