Psikolojik Gerilim Kitapları – Satış Rekorları Kıran Kitaplar

Sanatın birçok türünde olduğu edebiyat dünyasında tüm yazın çeşitlerinde farklı konular yer alıyor. Onlardan bir tanesi de tutkunlarının bir türlü vazgeçemediği psikolojik gerilim tarzında olan eserlerdir. Bu kitapların içinde yoğunluğu değişse de psikolojik gerilim öğeleri vardır.

Satış Rekorları Kıran Psikolojik Gerilim Kitapları

Biz de tutkunları ve merak edenler için öne çıkan psikolojik gerilim kitapları hakkında bu yazıda sizlere bilgiler vereceğiz hemen başlayalım.

psikolojik gerilim kitabı

Sessiz Hasta

Yazımızın ilk sırasında çok satanlar listesinde de bulunan Sessiz Hasta isimli kitap var. Ülkemizde Domingo Yayınlarından çıkan bu kitabın yazarı ise Alex Michaelides isimli yazardır. Kitabın konusuna gelindiğinde ise arka kapağında şu şekilde bir bilgi veriliyor.

Başarılı ressam Alicia Berenson, kocası Gabriel onun için endişelenmesin, iyi olduğunu görsün diye bir günlük tutuyordu. Bu çok sevdiği adam, ondan sebep mutsuz olmamalıydı. Alicia Berenson, otuz üç yaşında, kocasını suratına beş kez ateş ederek öldürdü. Sonrasında tek kelime bile konuşmadı. Adli psikoterapist Theo Faber, yıllardır kimsenin başaramadığını başarıp Alicia’yı konuşturabileceğinden emin. Ama olur da başarırsa, gerçeği duymak isteyecek mi?”

Gerilim kategorisinde pegasus yayınları'nın yayınladığı gerilim korku kitapları

Gizli Tarih

Şimdi de ödüllü bir yazarın eserine yer verelim. Eser gerilim kitapları içinde ayrı bir yere sahiptir. Yazarı Donna Tart olup ülkemizde ilk defa 2018 yılında yayınlanmış bir psikolojik gerilim kitabı. Kitap bir profesörün yeni geldiği üniversitede yaşadıklarına odaklanıyor. Sürükleyici bir eser olduğunu söylemek abartı olmaz.

korku gerilim romanları

Miras

Şimdi de gelelim üçüncü kitabımıza. Bu çalışma da psikolojik gerilim kitapları arasında kendini net olarak ortaya çıkarıyor. Okuyucuların çoğunluğunun çok beğendiği 2021 yılında ülkemizde yayınlanan bir kitap. Yazarı ise Norveçli bir edebiyatçı olan Vigdis Hjorth. Miras bir ailede babanın ölümü ortaya çıkan bir tramva ve sonrasını ustalıkla anlatıyor.

Psikolojik ve gerilim kitapları

American Psycho

İşte türünün en bilinen ve en kült kitabı. Dünyada çok okunan kitapların başında geliyor. Kitabın yazarı Bret Easton Ellis olup kitabın dili İngilizcedir. Filmi de çekilen ve kötülük olgusunu psikolojik gerilim türünde baştan sona sorgulayan çalışma.

Diğer Psikolojik Gerilim Kitap Önerileri

Psikolojik gerilim kitapları arasında ayrıca Çocuk, Amok Oyunu, Uçuş Korkusu 7 A gibi eserleride okuyabilirsiniz.

İçeriği Sevdiklerinizle Paylaşın!

Yorum yapın