Karadeniz Yaylaları – Karadenizde Doğa Harikası Gezilecek Yerler

Karadeniz Bölgesi için kelimeler kifayetsiz kalıyor. Çok farklı kültürlerin yaşadığı ama özellikle Laz adı verilen yerlileri ile özdeşleşen Anadolu Coğrafyasının kuzeyinde kalan bir uçtan bir uca olan bölge. Karadenizde gezilecek yerler o kadar güzel ki gidip uzunca bir vakit geçirmek gerekli.

Başlıca En Güzel Karadeniz Yaylaları

Yeşilin tüm tonlarının görülebildiği Karadeniz yaylaları ile de son derece ünlü. Öyle ki dünyanın her yerinden bu yaylara gelen çok sayıda turist bulunuyor. İşte biz de bu yazıda hala gitmediği için aslında çok şey kaybeden insanlara o çok meşhur Karadeniz yaylaları hakkında bilgi vereceğiz. Hadi şimdi başlayalım.

karadeniz turları ayder yaylası

Ayder Yaylası

Karadeniz deyip ilk başta Ayder Yaylasından bahsetmemek haksızlık olur. Ayder yaylası Rize Çamlıhemşin sınırları içinde yer alıyor. Kaçkar Dağlarına son derece yakın. Çok sayıda konaklamak için butik tarzda işletme yer alıyor. Temiz havası ile insana nefes aldıran yerler arasında ilk sıradadır.

Karadeniz Pokut Yaylası

Pokut Yaylası

Yine Rize Çamlıhemşin’e bağlı olan Pokut yaylası için söylenebilecek çok şey ama en baştan söyleyelim ki şimdilik Ayder Yaylası kadar popüler değil. O yüzden sessiz sedasız sakince bir tatil yapabilirsiniz. Dolayısı ile Karadeniz yaylaları içinde başka bir yere sahiptir.

2023 metre yükseklikte olan bu yayla; yayla evleri, bulut denizi ve de çok  meşhur olan kahvaltısıyla çok ama çok ünlüdür. Karlı dağları, yemyeşil ve de çok çeşitli endemiklerden meydana gelen bitki örtüsü yaylaya gelenlere inanılmaz bir deneyim yaşatır.

Anzer Yaylası

Anzer Yaylası

Anzer denilince ilk akla gelen şeylerin başında o meşhur balı geliyor. Bu çok özel yayla da diğer iki yayla gibi Rize kenti sınırları içindedir. Anzer yaylası İkizdere’ya bağlı olan yaylanın toplam yüksekliği 2105 metredir. Çok zengin bir florası vardır.

Karadeniz yaylalarında trekking turları

Kafkasör Yaylası

Karadeniz yaylası deyip Kafkasör yaylasını es geçmek olmaz. Bu yayla özellikle şenlikleri ile son derece ünlüdür. Toplam yüksekliği 1250 metredir. Yaz aylarında ayrıca boğa güreşleri de yapılmaktadır.

Bu yaylalar dışında bölgede çok sayıda yayla var. Onlar da şunlar:

  • Elevit Yaylası
  • Perşembe Yaylası
  • Kiraz Yaylası
  • Karagöl Yaylası
  • Çağrankaya Yaylası
  • Sal Yaylası
  • Gito Yaylası

Kısaca Karadeniz Yaylaları için verebileceğimiz başlıca olan bilgiler bunlardır. Gidip bu yaylaları günübirlik turlar ile mutlaka görülmelidir. Karadenizde ayrıca aktivite olarak trekking turları yapabilirsiniz.

İçeriği Sevdiklerinizle Paylaşın!

Yorum yapın