Kalplerin Anlamı (Emoji) Nedir? Çok Kullanılan Renkli Emoji Kalplerin Anlamları

Önce internet girdi hayatımıza ve sonra bir sürü sosyal medya uygulaması. Bir de tüm bunlara paralel olarak tüm sanal iletişim araçlarında kullanılan emoji denilen şekiller kullanılmaya başlandı. Uzun uzadıya yazmayan, yazmak istemeyen insanlar bu emojileri kullanıyor.

Emojilerde Kalplerin Anlamı Nedir?

Çok farklı ifade ediş biçimleri için değişik emojiler yer alıyor. Onlar içinde kalp emojileri başlı başına özel bir yer teşkil ediyor. Kalp en basit haliyle sevgiyi ve şefkati simgeler. Şimdi gelin emoji kalplerin anlamları nedir bakalım. Kalp emojisi en baştan söylemek gerekir ki sevgi ile ilintili olan bir durumdur.

Kırmızı Kalp Emoji Anlamı

Kırmızı kalp emojisi: gerçek ve tutkulu aşk, romantizm. En çok kullanılan emoji türlerinden ve işin özünde herkesin son derece iyi bildiği emojilerin en başında gelir.

Kırmızı Kalp Emojisi Anlamı

Tam anlamı ile gerçek aşkı ifade eder. Sevgililer birbirlerine olan tutkularını ifade etmek için yollarlar. Aşkın benzersiz ifadesidir. Bunların dışında platonik ve zamansız aşk anlamına da gelir. Ayrıca üzgün olan kişilere, moral verme amaçlı olarak da kullanılan bir emoji türüdür.

siyah kalp emojisinin anlamı

Siyah Kalp Emoji Anlamı

Siyah kalp emoji ise kırmızı kalpten biraz daha farklıdır. Bu emojinin anlamı ise kötü ruh olarak ifade edilen bir emoji biçimidir. Kişinin mutsuz, üzüntülü olduğunu ifade eder. Karamsar bir ruh halinin bariz bir yansımasıdır. Üzücü haberlerde de bu emoji tercih edilir.

Mor kalp emoji anlamı

Mor Kalp Emoji Anlamı

Mor kalp emoji diğer iki emojiden biraz daha farklıdır. Mor rengi her ne kadar feminen bir renk olarak görülse de burada olan anlamı zenginlik, bolluk ve bereketi ifade eder. Ayrıca görev, sağduyu, üst mertebe, şefkat ve anlayışı da ifade eder. Bu renk emoji kullananlar genelde modayı da yakından takip eden kişilerdir.

Turuncu kalp emojisi anlamı

Turuncu Kalp Emoji Anlamı

Turuncu kalp emoji ise yine olumlu anlamlar içeren bir emoji türüdür. Turuncu rengi ile bu emoji doğrudan ilinti yapılabilir. Huzur, rahatlık ve bakım anlamlarına gelir. Ayrıca gönülsüz olan bir aşkı ifade ettiği de bilinen durumlar arasındadır. Yani bu yönü ile birazcık olumsuz anlam içerir. Kırmızı kalp kullanmaya bir nedenden ötürü cesaret edemeyenler turuncu kalp emojiyi sıklıkla tercih eder.

Mavi kalp emoji anlamı

Mavi Kalp Emoji Anlamı

Mavi kalp emoji anlamı mavi barışın rengidir. Buradan yola çıkarak bu emoji türünün de güven, barış, sadakat ve uyum anlamlarına geldiğini net bir biçimde ifade etmek gerekir. Kendisi ile barışık olan insanların sıklıkla tercih ettiği bir emoji türüdür. Ayrıca mavi kalp emojisi otizm farkındalığı için de kullanılır.

Kısaca en çok kullanılan renkli kalp emojileri ve anlamları bu b içimdedir.

İçeriği Sevdiklerinizle Paylaşın!

Yorum yapın